top of page

Over mij

Van dierbare momenten naar onvergetelijke herinneringen

trouwvideograaf Joost uit Aalsmeer

Mijn passie is om jullie verhaal te vertellen in een prachtige film. 

Mijn naam is Joost Redegeld ik ben op het moment van schrijven, 54 jaar oud. Getrouwd en een trotse vader van twee kinderen.

 

Naast trouwvideografie, of zoals het ook wel wordt genoemd bruiloftvideografie, vind ik het heerlijk om de hardloopschoenen aan te trekken en door het bos mijn rondje te doen. Maar ook geocaching heeft mijn aandacht.  

Al van af mijn jeugdjaren ben ik geïnteresseerd geweest in het maken en monteren van videofilms. 

 

Ik weet nog goed dat een vriend van mij een 8 mm camera had en daar mee filmde. Het ontwikkelen van die films duurde wel even en als ze klaar waren dan kon je ze via een projector bekijken. Wat vond ik dat gaaf.  Heel veel kon je toen niet met monteren, hoogstens de film inkorten en weer plakken.

Hoe het allemaal begon.

Trouwvideograaf

Mijn vader had later een camera gekocht en wat vond ik het leuk om met de camera in de weer te gaan. Je kon af en toe een effect toevoegen via de camera maar daar bleef het bij. Zo kocht ook mijn vader een videorecorder die net iets meer kon dan een gewone videorecorder. Bij deze videorecorder kon je muziek onder de beelden zetten, oké. dat was het dan ook wel. Als ik een titel wilde hebben, moest ik het op een stuk karton schrijven en dan opnemen met de camera en zo kreeg ik dan een titel in beeld.

En dan breekt het tijdperk aan van de computers en kan je veel meer. Ik kocht een computer en een video-edit kaart, die moest je nog in de computer prikken, via een software programma kon ik dan aan de slag. Vele vakantie/familie filmpjes kwamen toen van de montage tafel af. De computers werden steeds beter en zo ook de software voor het editen.

Op en een bepaald ogenblik kwam ik in gesprek met een bevriende fotograaf en die wist dat ik wat aan editen deed. In dat gesprek werd er gevraagd of ik wel eens leuk zal vinden om een bruiloft te filmen en te editen. Ik had daar wel oren naar. Het leek mij ontzettend gaaf om de dag van het bruidspaar in beeld vast te leggen om zo doende een mooie herinnering te maken aan een prachtige dag. Het gaf mij zoveel energie, dat ik er iets mee moest gaan doen en zo geschiede....

Jullie zijn natuurlijk vreselijk nieuwsgierig naar mijn werkwijze.

We maken eerst kennis via een kennismakingsgesprek, dit gesprek is geheel vrijblijvend. We kijken dan wat jullie wensen zijn, of er een klik is en eventueel welk pakket jullie hebben of willen kiezen. Dan kunnen jullie, na het gesprek, bepalen of jullie met mij door willen of niet. Ik stel het zeer op prijs, mochten jullie niet met mij doorgaan, dat jullie even aangeven waarom dat zo is, dan kan ik misschien hier een daar een verandering aanbrengen. 

Mochten jullie wel met mij doorgaan, dan plannen we een tweede gesprek in, een zogenaamd detailgesprek. Hierin bespreken we dan het draaiboek, mochten jullie die hebben, en nemen we de dingen door die niet in het draaiboek staan.

 

Als de dag voorbij is, en alles staat op tape, dan komt het editen en de oplevering van de film en natuurlijk eventueel de teaser. Ik vraag wel jullie geduld, naast dat ik trouwvidegraaf ben, zit ik ook nog in loondienst. Ik kan dus helaas niet 24/7 aan de edit werken. Wel probeer ik uiteraard mijn  best te doen. Als de film opgeleverd is, mogen jullie één keer aangeven wat jullie eventueel veranderd willen zien maar dit hoeft niet. Dat is ook echt maar één keer, anders blijven we doorgaan met veranderen. Bedenk dus goed wat je graag wil veranderen.  De films worden opgeleverd via een video gallery.

Werkwijze

trouwvideograaf Joost uit Aalsmeer

Kennismaken? Ja! leuk.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en jullie zitten nergens aan vast. 

bottom of page