top of page
  • Foto van schrijverJoost Redegeld

Waarom videografie een belangrijk onderdeel is van jullie bruiloft

Het belang van videografie voor het vastleggen van herinneringen.


Gefeliciteerd, jullie zijn verloofd, spannend! Nu begint er een leuke tijd van het plannen voor een geweldige bruiloft, jullie dag. Terwijl jullie nadenken over de details is er één ding dat best wel vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch belangrijk kan zijn om jullie trouwdag voor altijd vast te leggen, namelijk de videografie.


We weten natuurlijk dat fotografie altijd al een onderdeel is van bruiloften. Maar in een wereld waar bewegende beelden steeds meer op de voorgrond staan, in ons dagelijks leven, denk maar eens aan tik-tok etc. kunnen we niet langer om videografie heen. Dus hierbij noem ik even een paar redenen op, waarom je videografie, in dit geval een trouwvideograaf, op jullie bruiloft zal moeten hebben. Daar gaan we.


1. Een levendige herinnering vol met emotionele momenten.

Foto's kunnen uiteraard prachtig zijn en ze laten zeker momenten zien op een unieke manier Maar als je daarnaast ook nog videografie heb, dan kun je echt de sfeer en de emoties van jullie trouwdag herbeleven en dat kan dan keer op keer, je wordt als het ware terug gebracht naar het moment van die dag. Denk bijvoorbeeld aan de vreugde tranen van oma, tijdens de huwelijksceremonie, of aan die geweldige preek, van een vriend, tijdens het eten. Zoals ik al zei, met videobeelden kun je elke lach, of elke traan opnieuw beleven, alsof je er weer bij bent. Hoe mooi is dat.


2. Geluid speelt een belangrijke rol.

Zoals je weet kan een foto geen geluid vastleggen, maar video kan dat daar in tegen wel. Denk bijvoorbeeld aan het geluid van jullie geloften, die jullie voor elkaar voorlezen. Maar ook de muziek tijdens de openingsdans en de geweldige mooie woorden van jullie dierbaren tijdens de speeches. Het geluid voegt dus een extraatje toe, aan jullie trouwfilm en maakt het daardoor nog levendiger. Een genot om naar te kijken.


3. De kracht van bewegende beelden.

Met bewegende beelden kun je emoties over te brengen. Het zien van een glimlach die langzaam verschijnt, of het vastleggen van dat ene speciale moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien, de first-look, doet zeker je hart sneller kloppen. Videografie maakt van jullie herinnering een levende herinnering voor altijd.


4. Het vastleggen van onverwachte mooie momenten.

Een bruiloft is vol met spontane momenten, die je misschien tijdens jullie trouwdag mist. Soms zijn ze zo klein, dat je je ze niet ziet. Met videografie kun je al deze onverwachte momenten vastleggen en later nog eens terug kijken maar je kan ze natuurlijk ook delen met vrienden en familieleden die er niet bij waren en die misschien wel aan de andere kant van de wereld wonen. Hoe mooi is dat, als zij jullie trouwfilm kunnen bewonderen, alsof ze die dag er zelf bij waren.


5. Een film voor altijd.

Jullie trouwdag is een belangrijk gebeuren in jullie leven, en videografie biedt de mogelijkheid om dit keer op keer te herbeleven. Wat zal het mooi zijn als je jaren later, op een regenachtige herfstdag, de film eens gaat terug kijken, met misschien wel jullie kinderen en of vrienden, familie. Samen weer herinneringen ophalen en lachen om dat ene moment wat vreselijk verkeerd ging. Dat is toch geweldig. Momenten terug zien die je alweer vergeten was.


Waarschijnlijk begrijpen jullie nu waarom videografie, naast fotografie, zo belangrijk is voor het vastleggen van herinneringen op jullie bruiloft. Uiteraard willen jullie ook weten dat je een goede trouwvideograaf inhuurt.


Hier zijn een paar tips bij het kiezen van de juiste videograaf:

Trouwvideograaf Joost
Trouwvideograaf Joost

- Bekijk portfolio's om ervoor te zorgen dat de trouwvideograaf bij jullie stijl past.

- Lees recensies en die op de site van de trouwvideograaf staan. Maar ook op algemene sites waar trouwdiensten worden aangeboden, speur facebook groepen af.

- En heel belangrijk, maak vrijblijvend persoonlijk kennis met de videograaf, om er zeker van te zijn dat jullie een goede klik hebben.


Kort gezegd is videografie een geweldige keuze, naast de fotografie, om de emotionele beelden van jullie trouwdag vast te leggen. Dus een goede reden om te investeren in videografie, voor een herinnering die je hele leven lang meegaat!


Van dierbare momenten naar onvergetelijke herinnering.

25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page