top of page
  • Foto van schrijverJoost Redegeld

Een trouwfilm laten maken: Vastleggen van jullie onvergetelijke dag

Misschien is het bijna zover en gaan jullie trouwen. Een van de mooiste dagen van het leven, jullie trouwdag. Een dag vol emoties, geluk en liefde die jullie samen met familie en vrienden vieren. Natuurlijk willen jullie deze herinneringen koesteren en voor altijd kunnen herbeleven. Het laten maken van een trouwfilm door een videograaf is de perfecte manier om jullie trouwdag vast te leggen en jullie verhaal op een geweldige manier te vertellen.


Waarom een trouwfilm laten maken?

Een trouwfilm biedt een dynamische en levendige weergave van jullie grote dag. Waar foto's een momentopname vastleggen, het zogenaamde bevriezen, heb je met video, beeld en geluid. Op deze manier beleef je de emoties van jullie trouwdag op een geweldige manier. Denk aan de geloften (als jullie die hebben) die je dan opnieuw hoort en ziet, met de emotie van dat moment.  Maar ook de lachende gezichten van jullie dierbaren. De toespraak van een vriend of familielid. Telkens kunnen jullie weer opnieuw de sfeer beleven van jullie trouwdag.

Als bruidspaar word je op jullie trouwdag echt geleefd, dus ongetwijfeld zullen jullie bepaalde momenten op de dag zelf missen. Maar ook om het simpele feit, dat jullie niet overal tegelijk kunnen zijn. Een videograaf legt deze waardevolle momenten voor jullie vast, zodat jullie achteraf kunnen genieten van alle hoogtepunten die jullie misschien gemist hebben. En het mooie is, je kan dat elke moment doen.


Het kiezen van de juiste videograaf

Het selecteren van de juiste videograaf is cruciaal voor het eindresultaat van jullie trouwfilm. Neem de tijd om verschillende videografen te vergelijken met elkaar en bekijk hun portfolio's om een idee te krijgen wat hun stijl en uiteraard wat de kwaliteit is. Let op de manier waarop ze jullie verhaal vertellen van de trouwdag, de belichting en zeker de montage, valt die een beetje in de smaak.

Om een goed beeld te krijgen van de videograaf om hem/haar dus een beetje te leren kennen, kan je bij de meeste videografen een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. Op deze manier kan je gelijk kijken of het een beetje tussen jullie klikt. Het is namelijk zo dat, net als de fotograaf, de videograaf misschien voor een groot gedeelte aanwezig is op jullie dag. Jullie moeten je dus comfortabel voelen bij de persoon die jullie dag gaat vastleggen. Bespreek jullie wensen, verwachtingen en eventuele specifieke ideeën die jullie hebben voor de film. Een goede videograaf luistert naar jullie input en geeft advies om tot het beste resultaat te komen.


De stijl van jullie trouwfilm

Trouwfilms komen in verschillende stijlen, van traditioneel en romantisch tot modern en cinematografisch. Denk na over de sfeer die jullie willen overbrengen in de film en kies een videograaf wiens stijl hierbij aansluit. Sommige stellen geven de voorkeur aan een documentaire-achtige benadering, waarbij de dag chronologisch wordt vastgelegd, terwijl anderen kiezen voor een meer artistieke en verhalende stijl met gebruik van muziek en voice-overs.

Bespreek jullie voorkeuren met de videograaf en geef aan welke momenten jullie zeker in de film willen hebben. Hierbij kan je denken bijvoorbeeld aan, de voorbereidingen, de first look, de ceremonie, de fotoshoot, een familielid/vriend die een speech geeft en misschien wel het feest. Een videograaf weet hoe hij/zij deze elementen kan combineren tot een prachtige film.


Het belang van goede audio

Naast beelden is het geluid een essentieel onderdeel van een trouwfilm. Zorg ervoor dat jullie videograaf kwalitatieve audioapparatuur gebruikt om de geloften, speeches en achtergrondgeluiden helder vast te leggen. Het kan zelfs de moeite waard zijn om de videograaf te vragen een aparte microfoon te plaatsen tijdens de ceremonie zodat jullie stemmen duidelijk te horen zijn. Dit is een microfoon die opgespeld wordt op de kleding. De microfoon heeft dan een kabeltje naar de ontvanger. Maar de microfoon kan ook draadloos zijn en dan heb je alleen een zender. Op deze manier kan ook het geluid van de babs goed opgenomen worden.


Microfoon op een standaard

Achtergrondmuziek speelt ook een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer in de film. Overleg met de videograaf over de muziekkeuze en zorg ervoor dat de nummers jullie persoonlijkheid en de stemming van de dag weerspiegelen. Houd rekening met eventuele auteursrechten bij het gebruik van bepaalde nummers maar over het algemeen is het zo dat de videograaf werkt met rechten vrije muziek. Deze muziek geeft dan geen problemen, als je bijvoorbeeld de trouwfilm deelt op sociale media.


De lengte van jullie trouwfilm

Trouwfilms variëren in lengte, afhankelijk van jullie voorkeur en budget. Een korte highlight film van 5-10 minuten is perfect om snel de hoogtepunten van de dag te tonen en te delen met vrienden en familie op sociale media. Een langere film van 20-60 minuten geeft meer ruimte om het verhaal van jullie dag in detail vast te leggen en kan dienen als een waardevol aandenken voor jullie en toekomstige generaties. Kijk dus vooral of de videograaf dat ook aanbiedt.

Bespreek jullie verwachtingen qua lengte met de videograaf en kies een optie die bij jullie past. Houd er rekening mee dat langere films meer tijd vergen voor montage en daardoor mogelijk duurder zijn. Deze worden misschien als zijnde upgrade naast de zogenaamde pakketten aangeboden, mocht de videograaf uiteraard werken met pakketten.


Het delen van jullie trouwfilm.

Zodra de videograaf de montage heeft afgerond, kunnen jullie de trouwfilm delen met vrienden, familie of met de hele wereld. Veel videografen bieden de mogelijkheid om de film te streamen of te downloaden via een online platform, zodat jullie hem gemakkelijk kunnen bekijken en delen met familie en vrienden.

Overweeg om een filmavond te organiseren met jullie dierbaren om samen de film te bekijken en herinneringen op te halen. Jullie kunnen ook korte clips delen op sociale media om een voorproefje te geven van jullie prachtige dag. Mocht je een filmavond organiseren, zorg dan wel voor een lange trouwfilm, zodat je echt die avond nog de dag kan beleven, samen met familie en of vrienden.


Conclusie.

Het laten maken van een trouwfilm door een videograaf is een investering in jullie herinneringen. Het stelt jullie in staat om de emoties, het geluid en de beweging van jullie trouwdag vast te leggen op een manier die foto's niet kunnen evenaren. Neem de tijd om de juiste videograaf te kiezen, bespreek jullie wensen en verwachtingen, en kies een stijl en lengte die bij jullie past.

Met een prachtige trouwfilm kunnen jullie jullie onvergetelijke dag keer op keer herbeleven en jullie liefdesverhaal delen met toekomstige generaties. Het is een waardevol aandenken aan het begin van jullie leven samen als echtpaar.

Dus, lieve bruidsparen, overweeg om een videograaf in te huren voor jullie grote dag. Jullie zullen er geen spijt van krijgen en voor altijd dankbaar zijn voor de prachtige herinneringen die jullie kunnen koesteren dankzij jullie trouwfilm.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page